Sam Gooris

Vzw 3008

Voor en door Veltem

http://boozeblender.wix.com/boozeblender

Sam Gooris

In 1989 werd de toen zestienjarige Gooris Belgisch Kampioen Soundmix met een imitatie van Shakin' Stevens. Zijn echte debuut in de muziekwereld begint na de oprichting van VTM. Hij kwam in aanraking met Jack Rivers, een manager die onder meer al Wendy Van Wanten en Jo Vally een platencontract aanbood.

 

In 1992 behaalde hij zijn eerste echte hit; Marijke stond op 3 in de toenmalige VRT-Top 30 en er werden 25.000 singles van verkocht , wat goud opleverde. Andere liedjes van Gooris waren onder andere Kom mijn liefste meisje, Basketsloefkes, Comment ça va, Laat het gras maar groeien, welke allemaal stuk voor stuk meezingers waren.

 

Tijdens de opnames van het VTM-programma Sterrenslag in 1999 in Oostende leerde hij de Vlaamse radiopresentatrice Kelly Pfaff kennen. Zij is de dochter van Jean-Marie Pfaff, de voormalige doelman van het Belgische nationale elftal. Ze trouwden op 24 december 1999 en hebben twee kinderen: dochter Shania (geboren: 10 mei 2000) en zoon Kenji (geboren: 24 november 2001). De laatste jaren is Gooris minder actief in de muziekwereld maar was hij nog wel regelmatig te zien in de realitysoap "De Pfaffs", de soap met Jean-Marie Pfaff en de andere leden van de Pfaffs in hun villa in Brasschaat. In 2006 heeft Gooris samen met zijn gezin meegespeeld in de film Plop in de stad. In 2012 speelde hij een rol in de film K3 Bengeltjes. Daarin speelt hij Carlo, een grote fan van Karen.

 

Sinds het stoppen van de realitysoap "De Pfaffs" staat optreden bij Gooris weer op de eerste plaats. Het nummer "Feesten met de Sam", met Frans Bauer en The Sunsets behaalde nummer 1 in de Radio 2 Vlaamse top 10 in het voorjaar van 2013.

 

Geprogrammeerd om 18u! Trek uw basketsloefkes aan en kom mee feesten op Veltem Feest!

© vzw 3008