David Ronaldo & The Dice

Vzw 3008

Voor en door Veltem

David Ronaldo & The Dice

Geboren en getogen in een familie van circus artiesten, theater spelers en muzikanten, besluiten de broers David en Danny Ronaldo al op jonge leeftijd deze traditie voort te zetten. Zij vormen de zesde generatie van Circus Ronaldo en bouwen hun comediantentheater uit tot een waar succes. In 1999 worden zij uitgeroepen tot Cultureel Ambasadeur van Vlaanderen en genieten erg veel bijval in binnen- en buitenland. Zij staan in de mooiste theaters van het land. Zij worden uitgenodigd op de meest prestigieuze humor festivals, binnen en buiten Europa... van Scandinavié tot Australië...

Toch is het de liefde voor muziek dat bij David Ronaldo overheerst... Al op jonge leeftijd leert hij gitaar spelen maar vooral, hij blijkt gezegend met een rauwe rock stem. Met zijn band brengt hij een eerbetoon aan zijn gitaar helden en favoriete singer-songwriters, als Bob Dylan, Neil Young, Steve Earl, the Stones, the Who, Led Zeppelin… Dit zijn dan ook de grootmeesters waardoor hij zich heeft laten beïnvloeden voor zijn eigen werk. Zowel akoestisch als electrisch, rauw maar met stijl. Hierbij wordt de ‘‘Bluesy Old School Vintage Sound‘’ erg hoog in het vaandel gedragen.

Ook zonder circus en gewapend met stem, gitaar en ondersteund door een SUPER STRAKKE BAND blijft hij 'puur en onversneden'.

 

http://www.davidronaldo.be/

© vzw 3008